De beste deo’s voor een gevoelige huid

Mijn favorieten

Natuurlijk jouw lijf ondersteunen

Ik heb zelf een heel gevoelige huid en ben altijd op zoek naar verzorgingsproducten die zo natuurlijk mogelijk zijn, of in ieder geval geen schadelijke ingrediënten bevatten. Hier een lijstje deodorant die ik zelf erg fijn vind en welke ik nu gebruik.

Waar moet je op letten?

Veel producten bevatten chemische middeltjes die volgens onderzoek niet goed zouden zijn voor je lichaam. En sommige chemische middeltjes zijn minder schadelijk. Het allerbeste is zo natuurlijk mogelijk. Hoe minder ingrediënten, hoe beter.

In kleine hoeveelheden kunnen bepaalde stoffen geen kwaad, maar sommige stoffen zijn beter te vermijden, als je een gevoelige huid hebt. Verder geef ik geen advies, maar is dit een persoonlijke ervaring met deze deodoranten. 

1. THE OHM COLLECTION

The Ohm Collection is een 100% natuurlijke vegan deodorant. Het is een poedervorm die er bij voor zorgde dat ik gewoon echt niet zweette. Het heeft een subtiele geur en hield mij de hele dag fris.

Ik heb de Ohm Lavendel deodorant ongeveer 2 jaar gebruikt en had het wel doorgebruikt als ik het hier in Brazilië nog kon vinden. Helaas wordt het niet wereldwijd verkocht. Maar in Nederland kun je het bij bijvoorbeeld Bol.com vinden.

Ik vond zelf de lavendel het lekkerst. Ik heb ook Jasmijn geprobeerd, maar die geur vond ik niet zo prettig.

Koop The Ohm Collection Lavendel Deo hier

2. WE LOVE THE PLANET SO SENSITIVE

We love the planet heeft echt heerlijke deodorant. Voor mij is de So Sensitive de beste keuze, omdat ik dus zo’n gevoelige huid heb. Het smeert lekker en ook deze is weer vegan. Ik vind de verpakking ook super schattig. Het geeft je het gevoel dat je goed bezig bent!

Koop de We Love The Planet Deo hier

3. T’EO LUSH

De T’eo deodorant van Lush is zo lekker fris, maar het is voor velen wennen dat het lijkt op een zeepje. Ze hebben ook poeder deodorant, maar ik wilde de T’eo proberen en ik ben fan. Er zit druif in en citroen. De producten van Lush worden niet op dieren getest, wat dit product vegan maakt. Er zitten een aantal niet natuurlijke ingrediënten in, maar deze zijn zeker niet schadelijk voor je lichaam, zoals Magnesium carbonate en natrium bicarbonaat. Deze ingrediënten zijn wel belangrijk op een zeep/deo te maken. Bewaar het in een papieren zakje, zodat het lang meegaat en niet verward voor een lichaamszeep. Net als bij de poedervorm is het het beste om onder je oksels te smeren, wanneer je net gedoucht hebt, want dan ben je nog vochting en wordt het beter opgenomen.

Koop de Lush deo hier

4. HAPPINESZ URBAN SUMMER

Een van de heerlijkste en fijnste deodoranten komt van Happinesz. De Urban Summer Sensitive skin is verkrijgbaar in een klein potje en smeert lekker. Het heeft heerlijke natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie en etherische olien (waar ik ook helemaal gek op ben). Beste aan te brengen wanneer je net onder de douche komt en geheel droog bent. Zorg er dus ook voor dat je je oksel schoonmaakt, voordat je er weer een nieuw laagje opdoet. Dit geldt trouwens voor alle deodoranten.   

Koop de Happinesz Urban Summer hier

TIP

Deze tip komt van @lisanne van Groengraag.nl (ook lid van de community). Download de app: ‘Beat the microbeads’ om ingrediënten lijsten te scannen op micro plastics. Zo weet je zeker dat er niks overbodigs in jouw deo zit. 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *